latinica  ћирилица
19/01/2019 |  12:49 ⇒ 13:23 | Аутор: РТРС

Требиње: Настављена реконструкција Дома пензионера

Реконструкција зграде Дома пензионера у Требињу настављена је извођењем унутрашњих радова, а вањски радови се приводе крају. Обнова зграде почела је у априлу прошле године. За ову намјену Влада Републике Српске издвојила је 1,6 милиона КМ кредитних средстава.

Ријеч је о најзахјтјевнијој и најобухватнијој реконструкцији зграде Дома пензионера од њене изградње. Завршавају се радови на вањској фасади , а припреме за санацију унутрашњих просторија су у току. Непходно је постепено премјештати станаре дома из соба које користе, јер ће све собе и купатила бити обновљени.

- Ово је велика и разуђена зграда, захтјевна за одржавање, радићемо у фазама да је доведемо у ред какав заслужује - поручио је Рајко Ћапин, директор Дома пензионера у Требињу.

Након реконструкције све собе би требало да изгледају савремено, са новим подовима, плочицама, санитаријама.

Са 120 корисника, колико их тренутно борави у дому, капацитет установе је попуњен, али увијек постоје листе чекања заинтересованих да овдје добију смјештај.

- Хвала корисницима на разумијевању, настојаћемо да их радовима не реметимо више него што морамо - додао је Рајко Ћапин.

Када сви радови буду завршени, услови за живот станара дома, али и запосленог особља, биће много бољи.