latinica  ћирилица
19/01/2019 |  15:58 ⇒ 20:11 | Аутор: РТРС

Пернару порука од дјеце погинулих бораца у Бијељини

Чланови Одбора дјеце погинулих бораца оштро су на трибини у Бијељини одговорили хрватском политичару и оснивачу ''Живог зида'' Ивану Пернару на изјаву да је "Република Српска творевина која је створена на нестанку Хрвата из босанске Посавине".

Након овог одговора, напустили су трибину овог хрватског политичара, познатог и по томе што има добре односе и подршку ПДП-овог политичара Драшка Станивуковића и Стефана Благића из Рестарта.

Бранислав Шушљик, син погинулог борца Војске Републике Српске, упитао је на трибини у Бијељини Пернара значи ли да је и Хрватска геноцидна држава јер је са њеног подручја прогнано стотине хиљада Срба?

- Када би један Србин рекао да је Хрватска геноцидна творевина и отишао у Загреб или Сплит, Ријеку, како би дочекао дан? Ноћ би га појела, каже Бранислав.

Иван Пернар је недавно, коментаришући долазак Драгана Човића на обиљежавање Дана Републике Српске, изјавио да је  Српска створена на нестанку Хрвата: "Ићи на обиљежавање дана творевине која је заправо створена на нестанку Хрвата из босанске Посавине то вам све говори о љубави за хрватски народ од стране ХДЗ-а."

Пернар је на трибини у Бијељини одговарао уопштено на питања Шушљика, да би након тога Бранислав Шушљик позвао присутне да напусте Пернарово предавање.

- Дјеца погинулих бораца, породице погинулих бораца ВРС, саборци, припадници полицијских јединица које су учествовале у рату, вечерас су напустили предавање Ивана Пернара јер нисмо могли дозволити да било ко дође у РС и каже да је Српска геноцидна творевина настала на убиству Хрвата са подручја босанске Посавине, наводи Бранислав Шушљик.

Ненад Јовановић, предсједник Одбора дјеце погинулих бораца Бијељина, каже да му је жао што није имао времена да пита Пернара да ли зна за Пребиловце, Јадовно, за први и једини дјечији логор у свијету?

- Ми смо достојанствен и цивилизован народ, нисмо дошли да правимо никакав неред  једноставно смо дошли да искажемо своје незадовољство његовом изјавом, додаје Јовановић.

Шушљик је Пернару поручио да је Република Српска света земља, створена у рату, натопљена крвљу српских јунака и остављена дјеци погинулих бораца да је чувају.