latinica  ћирилица
21/01/2019 |  07:56 ⇒ 08:53 | Аутор: СРНА

Израелски авиони напали иранске снаге

Израелски борбени авиони напали су ноћас иранске војне локације у Сирији и сиријске одбрамбене батерије након што су били мета противваздушне ватре, саопштила је израелска армија.
Израелски војни авиони - Фото: илустрација
Израелски војни авиониФото: илустрација

Сиријски државни медији јавили су да је Израел извршио "интензиван напад узастопним таласима крстарећих пројектила", али да је сиријска противваздушна одбрана уништила већину "непријатељских мета".

Очевици у Дамаску рекли су да су снажне експлозије одјекивале скоро читав сат.

Војска Израела наводи да су мета бомбардовања биле "иранске војне локације Кудс у Сирији", укључујући складишта муниције на међународном аеродрому у Дамаску, као и положаје иранске обавјештајне службе и иранске кампове за војну обуку.

"Током напада, лансирано је неколико десетина сиријских пројектила земља-ваздух, упркос јасним упозорењима да се избјегне таква ватра. Као одговор, гађано је неколико батерија Оружаних снага Сирије", наводи се у саопштењу.

Снаге Кудс задужене су за операције иранске Револуционарне гарде у иностранству.

Јуче је такође извршен прекогранични напад, али је Сирија објавила да је одбила тај израелски ваздушни удар. Израел је објавио да је пресрео ракету испаљену на Голанску висораван.