latinica  ћирилица
22/01/2019 |  15:11 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Ријешена кризна ситуација у Источном Сарајеву

Кризна ситуција у згради "М:тела" у Источном Новом Сарајеву током које се један мушкарац затворио у једну од службених просторија и пријетио да ће се запалити након што се полио бензином, окончана је након скоро три часа без икаквих посљедица.

Припадници ПУ Источно Сарајево уз стручну помоћ преговарача МУП-а Републике Српске за кризне ситуације одговорили су мушкарца од покушаја самозапаљења и тако га практично сачували о повређивања.

Током полицијске акције били су ангажовани и припадници Ватрогасне бригаде и медицинска екипа Дома здравља Источно Сарајево. Дежурни тужилац је ово оквалификовао као дјело изазивање опште опасности.

"Службеници ПУ Источно Сарајево одмах су изашли на лице мјеста и евакуисали цијелу зграду зарад сигурности свих запослених и посјетилаца који су се ту затекли. Као што је познатао лице је на безбједном, сада се налази у просторијам ПУ и послије ће бити упућен на указивање љекарске помоћи. Могу да кажем да се ради о запосленом раднику у компанији 'М:тел' и обављамо разговор с њим и тако да ће разлози бити познати касније", истакао је начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац.