latinica  ћирилица
22/01/2019 |  16:27 | Аутор: БЕТА

Червар: Не могу нас судије аматери учити рукомету

Ни дан након пораза од Њемачке (21:22) у Келну и опроштаја Хрватске од полуфинала Свјетског рукометног првенства не смирују се реакције на суђење данског пара Хансен-Гејлинг на тој утакмици

Селектор рукометне репрезентације Хрватске Лино Червар рекао је данас да су судије оштетиле његов тим у мечу против Њемачке на Свјетском првенству и истакао да је суђење било скандалозно.

Ни дан након пораза од Немачке (21:22) у Келну и опроштаја Хрватске од полуфинала Свјетског рукометног првенства не смирују се реакције на суђење данског пара Хансен-Гејлинг на тој утакмици.

Червар је тешко поднио пораз и одлуке данских судија, посебно у завршници утакмице.

"Оно што нас охрабрује јесте да смо добили бројну подршку, чак су и домаћини казали да је суђење било скандалозно. Оштећени смо од стране судија. Још горе је што се ради о пару који је као најбољи на свијету, а већ три утакмице на овом првенству суде Њемачкој, што је врло индикативно", рекао је Червар, преноси Хина.

"Не могу нас судије аматери учити рукомету. Па, синоћ смо примијетили детаљ из шестог минута да је њемачки играч, водивши лопту, направио чак седам корака и то је смијешно. Постоје бар три спорне ситуације које су снимљене. Рукомет је због оваквих ствари у паду", додао је селектор Хрватске.

Хрватска у посљедњем колу Групе I у Келну сутра игра против Француске и у том мечу ће покушати да освоји бар бод како би осигурала квалификације за Олимпијске игре у Токију 2020.

У квалификације за ОИ пласираће се првих седам екипа са Свјетског првенства, а постоји шанса да то осигура и осмопласирана екипа ако на сљедећем Европском првенству у Аустрији, Норвешкој и Шведској европски првак буде једна од тих седам селекција.

Французи су већ осигурали полуфинале.

"У сложеној смо ситуацији, дијелом и због пораза од Бразила... Француска је свјетски првак, а ми смо начети, тако да данас нема тренинга. Требало би освојити бод, али су они фаворити, појачани Николом Карабатићем који им пуно значи, без обзира што још није у форми због повреде. Они имају шири одабир играча, за разлику од нас, стварно су скоро без мане, а нама остаје да се боримо и поновимо партију као и против Њемачке", рекао је Червар.