latinica  ћирилица
23/01/2019 |  12:52 ⇒ 15:55 | Аутор: РТРС

Вишковић: Приједорска регија стратешки важна

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас у Бањалуци са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем о актуелним темама и пројектима који се реализују на територији Приједора.
Ђаковић, Вишковић и Трнинић - Фото: РТРС
Ђаковић, Вишковић и ТрнинићФото: РТРС

Оцијењено је да је добра сарадња између локалних и републичких власти довела до реализације важних програма у овој локалној заједници.

Вишковић је нагласио да је партнерски однос Владе и локалних заједница од пресудног значаја за успјешну реализацију развојних програма и унапређење услова живота грађана, те да је приједорска регија стратешки важна, што потврђују и улагања Владе Српске у различитим областима.

Саговорници су изразили задовољство због подршке коју је Влада у претходном периоду упутила Приједору, те је изражено увјерење да ће се спровођење значајних пројеката, у сарадњи с локалним властима, наставити.

Оцијењено је да постоји обострано разумијевање и сагласност да се отворено разговара о свим важним питањима у вези са функционисањем локалних заједница, нарочито када је ријеч о подршци развоју привредних активности и отварању нових радних мјеста, саопштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Састанку је присуствовао и министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић.

Повезане вијести:

Влада Српске радиће на унапређењу положаја борачких категорија