latinica  ћирилица
23/01/2019 |  16:11 | Аутор: СРНА

Петричевић: Министарство привреде ће сачинити регистар подстицаја

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић изјавио је данас да ће ресорно министарство приступити изради регистра подстицаја да би привредници могли имати информације о свим доступним подстицајима за развој и запошљавање, као и њиховим изворима.
Вјекослав Петричевић - Фото: СРНА
Вјекослав ПетричевићФото: СРНА

Петричевић се данас у Бањалуци састао са представницима Привредне коморе Републике Српске, Уније удружења послодаваца Српске и Занатско-предузетничке коморе, саопштено је из Министарства привреде и предузетништва Српске.

На састанку је наглашено да ће у пуном капацитету бити настављене реформе које су раније договорили Влада Републике Српске и ова удружења, а представљене су у Програму економских реформи Републике Српске за период 2018-2020. година и експозеу премијера, те да се приступи изради акционог плана са конкретним планом спровођења приоритетних реформи у овој години.

Саговорници су оцијенили да ће динамика спровођења реформи бити још јача јер је формирано Министарство привреде и предузетништва.

На састанку је речено да ће у будућем раду посебан акценат бити на сарадњи са Министарством просвјете и културе, Министарством за научно-технолошки развој, високо образовање и информационо друштво и представницима привреде да би се што адекватније одговорило потребама тржишта рада, наводи се у саопштењу.