latinica  ћирилица
04/02/2019 |  10:54 ⇒ 10:56 | Аутор: РТРС

Представа Дјечијег позоришта Српске у Драгочају, Дебељацима, Верићима и Љубачеву

Дјечије позориште Републике Српске наредних дана гостоваће у друштвеним домовима приградских и сеоских подручја града Бањалуке - Драгочају, Дебељацима, Верићима и Љубачеву.
Представа "Црвенкапа" - Фото: РТРС
Представа "Црвенкапа"Фото: РТРС

Интерактивном, луткарском представом "Црвенкапа" сутра ће у 11.00 и 13.00 часова у Друштвеном дому у Дебељацима почети реализација пројекта који је замишљен као децентрализација позоришне умјетности за дјецу на територији града Бањалуке.

Интерактивне представе Дјечијег позоришта Републике Српске идеалне су за едукацију дјеце и упознавање нове публике са позориштем јер се у њима, кроз интеракцију са глумцима, ангажује и публика и њихова до тада пасивна улога посматрача поприма нову, активну димензију и захтијева потпуни ангажман - интелектуални и физички, емотивни и духовни.

С обзиром на то да позоришна умјетност игра важну улогу у правиланом развоју личности дјеце јер им, на њима близак начин, кроз игру, отвара могућност за тумачење и давање смисла свијету који их окружује, планирано је да се, за почетак, изведе осам представа, по двије у сваком од наведених друштвених домова, саопштено је из Дјечијег позоришта Републике Српске.

Наредно гостовање заказано је за четвртак, 7. фебруар, у 11.00 часова у Друштвеном дому у Љубачеву, а у петак, у 11.00 часова, представа ће бити изведена и у Друштвеном дому у Верићима, док су остала гостовања планирана за март мјесец.

Град Бањалука подржао је овај пројекат.