latinica  ћирилица
05/02/2019 |  20:08 ⇒ 06/02/2019 | 08:45 | Аутор: РТРС

Додик - Константинеску: Што прије формирати Савјет министара

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Сарајеву са амбасадорком Румуније у БиХ Даном Константинеску.
Додик и Константинеску (Фото: www.predsjednistvobih.ba) -
Додик и Константинеску (Фото: www.predsjednistvobih.ba)

Предсједавајући Додик информисао је румунску амбасадорку о посјети чланова Предсједништва БиХ Бриселу, оцијенивши да су наишли на висок степен разумијевања код челника ЕУ, којима су презентовали јединство у опредјељењу БиХ за чланство у ЕУ, наводи се у саопштењу Службе за односе са јавношћу Предсједништва БиХ.

Додик се захвалио Румунији која предсједава Европском унијом на подршци за европски пут БиХ и додао да су се чланови Предсједништва из Брисела вратили са позитивним утисцима, али да очекује јачу динамику око достављања Упитника, како би Европска комисија финализовала мишљење о захтјеву БиХ за чланство у ЕУ.

По питању чланства БиХ у НАТО-у, Додик је рекао да је политика Републике Српске војна неутралност и да сходно томе његова политика није политика подршке НАТО путу БиХ.

Предсједавајући Додик и амбасадорка Румуније сложили су се да што прије треба формирати Савјет министара како се не би ушло у критичну фазу по свим питањима функционисања БиХ.

Повезане вијести:

Додик - Илиопулос: Постоји широки консензус око европског пута

Унаприједити политичке и економске односе између БиХ и Црне Горе