latinica  ћирилица
07/02/2019 |  09:49 | Аутор: СРНА

Селаковић: Изузетно важно да Савјет безбједности расправља о Космету

Генерални секретар предсједника Србије Никола Селаковић изјавио је данас да је за Србију изузетно важно да се у Савјету безбједности УН расправља о Косову и Метохији.
Никола Селаковић (Фото: Н1) -
Никола Селаковић (Фото: Н1)

"Изузетно је важно за Србију да се о овој теми расправља на највишем свјетском форуму, у Савету безбједности УН који је својим резолуцијама, доношеним 1999. године и 1998. године, везан за проблем Косова и Метохије", рекао је Селаковић за Радио-телевизију Србије.

Он је додао да не вјерује да би прије осам, девет или десет година "у оваквој ситуацији" Србија успјела да се избори за расправу о питању Косова и Метохији на овакав начин, као што је урађено данас.

"Остајемо /званични Београд/ посвећени дијалогу, разговорима о тражењу рјешења. Ми истрајавамо у позицији да разговора неће бити док не буду укинуте антицивилизацијске мјере, као што су таксе од 100 одсто на пласман робе из централне Србије", поновио је Селаковић.

Сједници Савјета безбједности УН о Косову и Метохији, која ће данас бити одржана Њујорку, присуствоваће и министар спољних послова Србије Ивица Дачић.