latinica  ћирилица
07/02/2019 |  15:25 ⇒ 15:39 | Аутор: РТРС

Директори КПЗ из Српске са представницима Министарства правде

Састанак директора свих казнено поправних установа у Републици Српској са помоћником министра правде Пером Дуњићем, на коме су присуствовали и представници синдикалних организација КПЗ, одржан је данас у Требињу.
Састанак директора КПЗ Српске - Фото: РТРС
Састанак директора КПЗ СрпскеФото: РТРС

На састанку је закључено да је стање безбједности у свим установама на задовољавајућем нивоу, као и да све установе извршавају своје послове професионално и у складу са законом.

Директори КПЗ су нагласили да је фокус будућег дјеловања на едукацији запослених, те предложили да се сагледа могућност заједничке обуке и едукације са Министарством унутрашњих послова Републике Српске.

Од Министарства правде затражена је и подршка за набавку униформи и опреме за полицију, као и возила за спровођење затвореника, а било је ријечи и о подршци за проширење смјештајних капацитета гдје бораве жене затвореници у Казнено поправном заводу у Источном Сарајеву.

На састанку је било ријечи и о смањењу број затвореника, због ступања на снагу Закона о амнестији, а иницирана је још боља сарадња са безбједносним службама, центрима за социјални рад и надлежним судовима.

Посебно је истакнута успјешна и професионална сарадња Казнено поправних установа са локалним и републичким институцијама у циљу успостављања система ресоцијализације затворених и малољетних лица.