latinica  ћирилица
07/02/2019 |  16:38 ⇒ 16:43 | Аутор: СРНА

Давидовић: Озрен Ђурђевић представљао Српску у најбољем свјетлу

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Соња Давидовић рекла је да је тениски судија Озрен Ђурђевић на највећим такмичењима у тенису до сада у најбољем свјетлу представљао Бањалуку и Републику Српску.
Соња Давидовић са Озреном Ђурђевићем - Фото: СРНА
Соња Давидовић са Озреном ЂурђевићемФото: СРНА

"Можемо бити поносни на чињеницу да овакви млади људи из Републике Српске буду препознати као квалитетан и стручан кадар у свијету", изјавила је Давидовићева новинарима након састанка са Ђурђевићем у Бањалуци.

Она је истакла да спортски успјеси, рад и, уопште, спортско залагање Ђурђевића, када је ријеч о линијском суђењу у тенису, заслужују велику пажњу.

Ђурђевић је рекао да ће наставити да промовише Бањалуку и Републику Српску и спорт Српске на свим најважнијим тениским турнирима на свијету.

Он је нагласио да се на завршни турнир у Лондону позива 10 најбољих линијских судија свијета, истичући да је поносан на чињеницу да је био једини представник из источне Европе на том турниру.

Говорећи о одржавању бањалучког тениског челенџер турнира, Ђурђевић је оцијенио да је важно да тај турнир остане и опстане у Бањалуци јер је одавно превазишао локалне оквире и препознат у тениском свијету и спорту.

"То је један од пет најбољих челенџера на свијету и има могућност да једног дана прерасте у турнир из серије 250 и да на АТП календару буде раме уз раме уз Доху, Москву, Штутгарт, Хамбург и Будимпешту", додао је Ђурђевић.

Ђурђевић је као линијски судија судио неке од најквалитетнијих свјетских тениских турнира, укључујући и Ју-Ес опен. Овај Бањалучанин први је Србин који је судио на том турниру.