latinica  ћирилица
07/02/2019 |  18:37 | Аутор: СРНА

Вучић: Поруке Албанаца застрашујуће, шта би било да се Београд понаша тако?

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Албанци са самопроглашеног Косова протеклих дана шаљу застрашујуће поруке и упитао међународну заједницу да поштено одговори шта би било да се Србија понаша на такав начин.
Александар Вучић (Фото:Dimitrije Goll) - Фото: ТАНЈУГ
Александар Вучић (Фото:Dimitrije Goll)Фото: ТАНЈУГ

Вучић је у Врању, које је посјетио у оквиру обиласка Пчињског округа, рекао да је то питање синоћ поставио и високом представнику ЕУ за спољну политику и безбједност Федерики Могерини.

"Поставите питање шта би било да се Србија тако понаша и онда останете без одговора. Зато што је свима јасно колико се Београд понаша одговорно, колико је поуздан партнер међународној заједници, колико се рационално понаша чувајући мир и стабилност", рекао је Вучић.

Он је захвалио свима у свијету који су указали колико су поруке које долазе из Приштине штетне и навео да разумије то што Приштина ради минимизирањем улоге УН и ставом да "неће да разговарају са УНМИК-ом, да их је брига за ЕУ, да им је Русија непријатељ, да САД морају да разумију да је Косово независно те да ће таксе остати још 100 година".

"Свашта сам у политици видео. Неке сам потезе схватао неке нисам, а ово у рационалном смислу речи - не разумем", рекао је Вучић.

Предсједник Владе самопроглашеног Косова Рамуш Харадинај рекао је јуче да је Приштина прекинула комуникацију са УНМИК-ом и да зато не сматра да су писма која ова мисија шаље УН одраз истине. "Ми не комуницирамо више са њима. Људи УНМИК-а пишу та писма и шаљу их тамо. Не сматрам да је то одраз истине", рекао је Харадинај.