latinica  ћирилица
08/02/2019 |  13:04 ⇒ 13:52 | Аутор: СРНА

Промовисане поштанске маркице "ЕЈОФ 2019"

Предузећа "БХ пошта" и "Поште Српске" промовисале су данас у Сарајеву двије поштанске маркице "ЕЈОФ 2019", израђене поводом Европског омладинског олимпијског фестивала, који ће од сутра до 16. фебруара бити одржан у Сарајеву и Источном Сарајеву.
Сарајево - промовисане поштанске маркице "ЕЈОФ 2019" - Фото: СРНА
Сарајево - промовисане поштанске маркице "ЕЈОФ 2019"Фото: СРНА

Маркица "Пошта Српске", вриједности 2,70 КМ, издата је у тиражу од 15.000 комада, а аутор је дизајнер овог предузећа Божидар Дошеновић.

Генерални директор "Пошта Српске" Јасминка Кривокућа изразила је задовољство што ово предузеће учествује у промоцији овог великог догађаја, напомињући да ће поштанске маркице остати као свједоци лијепог периода у којем су БиХ, као и Источно Сарајево и Сарајево били у центру европског, али и свјетског збивања.

"`Поште` редовно прате и подржавају спортске и културне манифестације. Овај догађај ће окупити више од 1.000 младих спортиста из 46 европских земаља, а градовима Источно Сарајево и Сарајево дати прилику да угосте више од 5.000 људи, који су заслужили своју поштанску маркицу", рекла је Кривокућа на промоцији у Олимпијском музеју у "Зетри".

Тираж поштанске маркице "ЕЈОФ 2019" предузећа "БХ пошта" је 10.000 примјерака, вриједност једне је 2,50 КМ, а дизајнирала је Саира Имамовић.

Извршни директор Сектора за поштански промет "БХ поште" Незиран Ђого истакао је да ће поштанске маркице остати као свједочанство, али и подстрек будућим генерацијама да наставе да подржавају олимпијску традицију Сарајева.

"Као друштвено одговорна компанија, `БХ пошта` је поносна што је дио важног догађаја и што ће овом поштанском маркицом ући у историју одржавања првог ЕЈОФ-а", навео је Ђого.

Помоћник министра за породицу, омладину и спорт Републике Српске Драган Јаћимовић подсјетио је да је још дан остао до највеће манифестације у посљедњих 30 година, напомињући да је на данашњи дан отворена Зимска олимпијада 1984. године у Сарајеву.

"Маркице које су данас промовисане сигурно ће бити свједок овог догађаја, јер је ово велика ствар, не само за спорт, него и за туризам и културу у БиХ. Влада Републике Српске је обезбиједила 2,5 милиона КМ за инфраструктуру и 1,5 милиона КМ у организациони буџет", рекао је Јаћимовић.

Промоцији поштанских маркица "ЕЈОФ 2019" присуствовали су и замјеник градоначелника Источно Сарајево Данко Вучетић и замјеник градоначелника Сарајева Милан Тривић, који су подржали настојање два јавна поштанска оператера да израдом поштанских маркица подрже овај велики фестивал спорта.

Они су изразили наду да ће предстојећи дани бити дани поноса и успјеха, те су свим спортистима пожељели фер и коректну борбу, као и пријатан боравак у овим градовима.