latinica  ћирилица
08/02/2019 |  18:29 ⇒ 09/02/2019 | 08:20 | Аутор: РТРС

Цвијановићева у Рибнику: Подршка изградњи вртића и образовним институцијама (ФОТО)

У протеклих 10 година Влада Српске у општину Рибник уложила је преко 25 милиона марака. Изграђене су школе, уложено је у водоснабдијевање, али и друге пројекте. Ову општину данас је посјетила предсједница Жељка Цвијановић, која је најавила наставак улагања.

Општина Рибник примјер је добре сарадње између локалне заједнице и Владе Српске, поручила је предсједница Републике Српске, Жељка Цивјановић. Захваљујући томе, током посљедње деценије у овој општини реализовани су бројни пројекти.

"Ми смо као Влада у задњих 10 година овдје издвојили преко 25 милиона марака као знак подршке, или финансијска средства за подршку и изградњу што путне, што комуналне инфраструктуре, дакле, од школства, образовања, исто тако кад је у питању здравство, и наставићемо то да радимо", рекла је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Један од највећих проблема у општини било је водоснабдијевање становника мањачког платоа.

"То је горући проблем био становника тог подручја, и у току прошле године, влада је уложила преко 700.000 марака за водоснабдијевање платоа Мањаче", истакао је Небојша Караћ, замјеник начелника општине Рибник.

Фото: РТРС

Рибник је једна од ријетких локалних заједница Српске у којој су изграђене двије потпуно нове школе, а у току су и радови на трећој. Предсједница је обишла је ОШ “Десанка Максимовић“, која је у фази реконструкције, за коју је Влада Српске издвојила око 400 хиљада марака.

"Тако да ће ученици имати далеко боље услове него до сада. Имаће топле учионице, свијетле, прозрачне, свакако на велико задовољство свих нас", додала је Славица Миљановић, директорица ОШ "Десанка Максимовић" Рибник.

Фото: РТРС

Предсједница Српске је истакла да ће у Рибнику подржати и још један пројекат који се односи на изградњу вртића, односно припрему, јер за то, како је навела, постоји потреба.

"То ће у сваком случају имати подршку, дакле у финансијском смислу неће бити проблема", додала је Цвијановићева.

Фото: РТРС

Туризам је област која би становништву Рибника и околине могла донијети нова радна мјеста, сматра предсједница Српске. Управо развој ове привредне гране биће задатак радне групе која ће ускоро бити формирана.