latinica  ћирилица
13/02/2019 |  10:11 ⇒ 19:47 | Аутор: СРНА

Вишковић у Добоју: Влада ће подржати низ пројеката (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић одржао је састанак са руководством града Добоја чиме је започео радну посјету овом граду.
Састанак Вишковића са Јеринићем и Петровићем - Фото: РТРС
Састанак Вишковића са Јеринићем и ПетровићемФото: РТРС

Влада Републике Српске даће пуну подршку низу инфраструктурних и других пројеката који ће омогућити да Добој крене озбиљним кораком ка развоју, изјавио је данас предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је послије разговора са вршиоцем дужности градоначелника Добоја Борисом Јеринићем истакао да је ријеч о уређењу корита ријеке Босне и индустријске зоне, изградњи спортске дворане и петљи које рјешавају проблем уског грла приликом уласка и изласка из града, повезивању на будући ауто-пут и наставку изградње ауто-пута од Добоја према Бијељини и Рачи.

Вишковић и Јеринић (Фото: РТРС)

- То су пројекти који дају шансу Добоју да уз пуну подршку Владе крене озбиљним кораком ка развоју на добробит грађана Добоја, али и свих људи у Српској и БиХ. Ако се Добој буде развијао и овдје људи буду остајали и добијали нова радна мјеста тиме остварујемо и циљеве Владе да покушамо да побољшавамо демографску слику Српске или бар зауставимо одлив људи - рекао је новинарима Вишковић.

Он је додао да је дошао у Добој у склопу плана да посјети све локалне заједнице у Српској да би разговарао са људима на терену и чуо њихове планове и захтјеве.

- Имам обавезу да пропратим пројекте који су започети 2018. године. Све локалне заједнице у Српској су добиле пројекте, неки су завршени, неки нису, неки су у току, а неки прекинути због завршетка грађевинске сезоне. Влада има обавезу да их испрати и финансијски затвори да би сви пројекти били завршени - нагласио је Вишковић.

Предсједник Владе Српске је изразио наду да ће Јеринић већ од понедјељка бити градоначелник Добоја с обзиром на то да су за недјељу заказани пријевремени избори за првог човјека града након што је досадашњи градоначелник изабран за посланика у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ.

Јеринић је захвалио Вишковићу што је издвојио вријеме да посјети Добој иако је у току засједање Народне скупштине Републике Српске и без обзира на много обавеза које има на челу Владе.

Он је истакао да је захвалан Вишковићу што је дошао са поруком да је Влада опредијељена за сарадњу и добре односе са Добојем и градском администрацијом.

- Добили смо увјеравање и подршку предсједника Владе да ћемо у што краћим роковима завршити све пројекте које смо започели. Разговарали смо о пројектима који су у реализацији, али и о уређењу пословне зоне које ће уз помоћ Владе почети у току ове године. Пословна зона је планирана у Руданци и ићи ћемо са проглашењем општег интереса на тој локацији. То је раскрсница ауто-путева, а близу је и индустријски колосијек - рекао је Јеринић.

Он је истакао да је за март најављен почетак изградње дионице Коридора Пет це од Кладара до ентитетске линије и да су су разговарали и о изградњи ауто-пута Добој-Бијељина-Рача према Србији.

- Тиме изграђени ауто-пут 9. јануар од Бањалуке до Добоја добија континуитет и успоставља везу са Србијом. То Добој ставља у повлаштен положај и чини га раскрсницом ауто-путева јер дионица Коридора Пет це иде даље до Сарајева, а имамо и дионицу према Свилају, односно ЕУ. Добој постаје саобраћајни центар БиХ и то је шанса за да се уз помоћ Владе Српске може развијати - нагласио је Јеринић.

Након састанка у Градској управи Вишковић и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач отворили су у овом граду нови објекат у који ће бити смјештена Полицијска станица Добој један и Полицијска станица за безбједност саобраћаја, за чију градњу је уложен 1,5 милион КМ.

Отварање нове зграде Полицијске станице Добој (Фото: РТРС)