latinica  ћирилица
13/02/2019 |  12:08 ⇒ 19:47 | Аутор: РТРС

Вишковић и Лукач отворили нови објекат Полицијске станице у Добоју (ФОТО)

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар унутрашњих послова Српске Драган Лукач отворили су у Добоју нови објекат, у који ће бити смјештена Полицијска станица Добој један и Полицијска станица за безбједност саобраћаја, за чију градњу је уложен 1,5 милиона КМ.

Вишковић је рекао да је Влада поставила као приоритет у свом раду Министарство унутрашњих послова Српске јер је безбједност грађана Српске неупитна.

- Безбједност грађана Српске је на највишем нивоу. Задовољан сам таквим стањем - рекао је Вишковић.

Отварање нове зграде Полицијске станице Добој (Фото: РТРС)

Он је истакао да ће Влада и у будућем периоду подржавати рад МУП-а.

- Свјесни смо шта значи МУП Српске за Републику Српску и безбједност свих њених грађана. Нажалост, имамо и појаву тероризма и најезду миграната. Према томе, наши капацитети МУП-а морају одговорити свим тим заахтјевима и зато ће Влада и у наредном периоду све те ствари препознавати и подржати оно што Министарство буде креирало као своје приоритете - изјавио је Вишковић.

Подсјетио је да су до сада уложена значајна средства у МУП да би био бројчано ојачан и да је донесен посебан закон у МУП-у који омогућава пензионисање службеника са 40 година радног стажа, без обзира на старосну доб.

 

Отварање нове зграде Полицијске станице Добој (Фото: РТРС)

Министар унутрашњих послова Драган Лукач рекао је да је нови објекат изграђен донацијом Свјетске банке у износу од 1.800.000 КМ и да ће у њему бити смјештени Полицијска станица Добој један и Полицијска станица за безбједност саобраћаја, а да ће 150 службеника имати квалитетне услове за рад.

Он је подсјетио да су у овом граду поједини полицијски објекти уништени након катастрофалних поплава 2014. године.

Лукач је похвалио извођача на квалитетно одрађеном послу.

Отварање нове зграде Полицијске станице Добој (Фото: РТРС)

Замјеник градоначелника Добој Борис Јеринић рекао је да је Градска управа у пројекту учествовала са више од 150.000 КМ.

Повезане вијести:

Вишковић у Добоју: Влада ће подржати низ пројеката