latinica  ћирилица
13/02/2019 |  10:57 ⇒ 15:27 | Аутор: СРНА

Путин честитао Вучићу Дан државности

Предсједник Русије Владимир Путин честитао је предсједнику Србије Александру Вучићу Дан државности Србије, 15. фебруар и истакао да се у Москви високо цијене односи стратешког партнерства са Београдом.
Састанак Вучић-Путин (архив) - Фото: ТАНЈУГ
Састанак Вучић-Путин (архив)Фото: ТАНЈУГ

Путиново писмо Вучићу је данас уручио амбасадор Русије Александар Чепурин.

- Поштовани господине предсједниче, примите срдачне честитке поводом националног празника - Дана државности Србије. У Русији се високо цијене односи стратешког партнерства са Србијом. Са задовољством наглашавамо да се сарадња наших земаља динамично развија у најразличитијим областима - навео је Путин у писму.

Путин је у писму захвалио на топлом пријему који је њему и руској делегацији приређен недавно у Београду, саопштено је из Службе предсједника Србије за сарадњу с медијима.

- Рачунам на наставак нашег конструктивног дијалога и заједничког рада на билатералној и међународној агенди. Искрено Вам желим добро здравље и успјехе, а братском народу Србије - благостање и просперитет - навео је Путин у писму.

Вучић је захвалио Путину на честиткама, те у разговору са Чепурином размотрио питања билатералне сарадње.

На састанку је изражено очекивање да ће Међувладина мјешовита комисија за сарадњу да конкретизује договоре постигнуте приликом посјете предсједника Путина Србији.

Чепурин је поновио став Русије о питању Косова и Метохије и истакао да је увођење такси на српску робу неодговоран корак Приштине који је угрозио дијалог и, прије свега, живот Срба на Космету.