latinica  ћирилица
13/02/2019 |  11:41 ⇒ 15:58 | Аутор: СРНА

Полиција није запримила никакву пријаву у вези са пријетњама Станивуковићу

Полицијска управа Бањалука није запримила никакву пријаву у вези са наводним пријетњама упућеним телефонским путем посланику ПДП-а Драшку Станивуковићу, рекла је Срни портпаролка Управе Марија Маркановић.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

- Полицијска управа Бањалука није запримила никакву пријаву у вези с тим, а с обзиром да је ријеч о кривичном дјелу угрожавање сигурности које је дефинисано чланом 150 Кривичног законика Републике Српске, оно се гони на приједлог оштећеног - појаснила је Маркановићева.

Станивуковић је за портал "Српскаинфо" изјавио да је данас примио три телефонска позива са скривеног броја, у којима му је једном пријећено.

Говорећи о јучерашњем инциденту у којем је непознато лице у ноћи између понедјељка и уторка у Бањалуци оштетило предњу шајбу и исјекло предње гуме на аутомобилу "голф 7" чији је власник Горан Станивуковић, брат посланика Станивуковића, Маркановићева је рекла да су полицијски службеници поступили по запримљеној пријави да је оштећено возило које је власништво лица чији су иницијали Г.С, те извршили увиђај.

- У вези с тим, полиција предизима све потребне мјере и радње с циљем расвјетљавања кривичног дјела оштећење и одузимање туђе ствари, а о свему је упознат и дежурни окружни јавни тужилац Окружног тужилаштва Бањалука - навела је Маркановићева.

Срна сазнаје да је Свјетлана Станивуковић јуче у 9.00 часова пријавила да је у току ноћи у Улици Боже Николића у Бањалуци непознати извршилац оштетио возило које је у власништву њеног сина Горана Станивуковића.