latinica  ћирилица
13/02/2019 |  11:56 ⇒ 16:17 | Аутор: СРНА

Брчкало код Црнатка; Институције БиХ у јануару запослиле 20 нових службеника

У институцијама БиХ у јануару је посао добило 20 нових службеника, међу којима је бивши шеф Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Мирослав Брчкало, објавио је портал Српскаинфо.
Мирослав Брчкало (Фото: Siniša Pašalić/RAS Srbija) -
Мирослав Брчкало (Фото: Siniša Pašalić/RAS Srbija)

Брчкало је, како је објављено у Службеном гласнику БиХ, путем јавног огласа у јануару постављен на радно мјесто првог секретара у Одјељењу за међународну, научну, техничку, образовну, културну и спортску сарадњу Министарства спољних послова у Савјету министара у техничком мандату, почев од првог фебруара 2019. године.

Министар иностраних послова БиХ у техничком мандату је Брчкалов партијски колега Игор Црнадак.

Осим Брчкала,у институцијама БиХ у јануару је посао добило још 19 нових службеника.

У Министарству исностраних послова у Савјету министара у техничком мандату запослен је Саша Милановић на радно мјесто првог секретара у Одсјеку за визно-пасошке послове Сектора за међународноправне и конзуларне послове, Миа Џиновић на мјесто другог секретара у Одсјеку за међународноправне послове Сектора за међународноправне и конзуларне послове и Санела Алић на мјесто трећег секретара у Одсјеку за Азију и Африку Сектора за билатералне односе.

У овом министартсву запослени су и Нина Радић на позицију првог секретара у Одсјеку за информисање, Јасна Кахрић на радно мјесто другог секретара у Канцеларији за односе с јавношћу, Младенка Брезо као трећи секретар у Одсјеку за УН, међународне организације и мировне операције Сектора за мултилатералне односе.

Амина Пекић постављена је на радно место трећег секретара у Одсјеку за ОЕБС, Савјет Европе и регионалне иницијативе Сектора за мултилатералне односе, а Иван Чобанац на мјесто трећег секретара у Одсјеку за економску дипломатију Сектора за билатералне односе.

Осим Министарства исностраних послова, у јануару су запошљавали и Министарство спољне трговине и економских односа у Савјету Министара у техничком мандату, Дом народа БиХ, Министарство одбране, Агенција за идентификациона документа, евиденцију и размјену података, Институт за стандардизацију и Министарство финансија и трезора БиХ.