latinica  ћирилица
13/02/2019 |  12:44 ⇒ 19:48 | Аутор: СРНА

Приједор: Да ли је на помолу нова скупштинска већина?

Приједлог градоначелника Приједора Миленка Ђаковића да се због неусаглашеног дневног реда буде одгођена данашња сједница Скупштине града Приједора није добио већину.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

За приједлог градоначелника гласало је 12 одборника, један је био уздржан, а 18 их је било против. Куриозитет је да за Ђаковићев приједлог нису гласали ни сви одборници ДНС-а, него њих осам од укупно десет. Против су били Предраг Старчевић и Душко Милетић.

Што се тиче одборника из других странака, приједлог првог човјека Приједора прихватили су и три одборника СДА и један одборник СДП БиХ, који је и предсједник Скупштине града.

Ђаковићев приједлог нису подржали одборници СНСД-а /осам/, СДС-а /пет/, ПДП /два/, ДФ-а /један/ и одборник који је у Скупштину града ушао са листе СП-а Ранко Колар, а који је данас обавијестио локални парламент да убудуће дјелује као самостални одборник, након што је разријешен дужности предсједника Градског одбора СП-а Приједор.

Од данас и Клуб одборника СДС-а у Скупштини града Приједора има новог шефа. У питању је одборник Јована Панић која је на том мјесту замијенила досадашњег шефа овог клуба Раденка Стијепића.

За њено именовање била су четири од пет одборника СДС-а, а против је био Стијепић. Против је био и доскорашњи предсједник Градског одбора СДС Приједор Милан Тубин, али Скупштина града Приједора није уважила његов допис, него одлуку већине у самом клубу.

На сједници Скупштине града Приједора која је почела у 10.00 часова у току је пета пауза и још није усвојен дневни ред.