latinica  ћирилица
13/02/2019 |  12:56 | Аутор: СРНА

Вишковић: Спремни за разговор, али треба поштовати процедуре

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да постоји добра комуникација са Конфедерацијом синдиката Српске и изразио спремност да разговара са њеним представницима, али се претходно мора испоштовати прописана хијерархија и разговарати са ресорним министарством.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Не видим ниједан проблем. Упутио сам их на ресорно министарство - рекао је Вишковић током радне посјете Добоју, одговарајући на новинарско питање о захтјеву Конфедерације синдиката Српске да одрже састанак са Владом јер су незадовољни што нису учествовали у изради меморандума са Савезом синдиката, те у измјени закона о платама и локалној самоуправи, као и за веће учешће у реструктурисању Жељезница Српске.

Он је рекао да им Влада стоји на располагагању гдје год они желе да се укључе, и у меморандум и у реализацији неких законских рјешења, али је потребно испоштовати законске процедуре.

- Имамо створену слику да би сви који желе састанак хтјели да он буде са премијером. Испоштујмо редослијед - прво састанак у ресору, састанак у министарству, а ако буде потребе у некој сљедећој инстанци и премијер да саслуша и договори неке ствари, ја сам на располагању - навео је Вишковић.