latinica  ћирилица
13/02/2019 |  13:53 ⇒ 15:22 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Досљедно поштовати права бораца

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић поручио је данас да ће Народна скупштина, као и до сада, учинити све да права бораца, ратних војних инвалида и њихових породица буду досљедно поштована и законом регулисана, на најбољи могући начин.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

Чубриловић је у име Народне скупштине и своје име упутио предсједнику Борачке организације Републике Српске Миломиру Савчићу и свим бившим припадницима Војске Републике Српске честитке поводом обиљежавања Дана бораца Републике Српске и Првог српског устанка, саопштено је из Народне скупштине.

- Дан бораца Републике Српске је прилика да се присјетимо храбре и одлучне борбе српског народа за слободу и правду у прошлом времену, а посебно у 20. вијеку, у коме смо дали немјерљив допринос борби за слободу европских народа - рекао је Чубриловић.

Он је истакао да је ово прилика да буде исказана дужна захвалност и поштовање према свим борцима који су дали живот за слободу народа.

- Највиши органи и институције Републике Српске никада неће заборавити њихову храброст и пожртвовање да бисмо ми данас могли да живимо у слободном и демократском друштву - навео је Чубриловић.

У Републици Српској сутра ће бити обиљежен Дан бораца Републике Српске.

У одбрамбено-отаџбинском рату од 1992. до 1995. године био је ангажован 215.671 припадник Војске Републике Српске, а њих 23.184 положила су животе за Српску.