latinica  ћирилица
13/02/2019 |  15:29 ⇒ 18:40 | Аутор: СРНА

Полиција потврдила - Бегић одбио полиграфско испитивање

Лице чији су иницијали И.Б. одбило је да се подвргне полиграфском испитивању приликом јучерашњег боравка у полицијској станици Полицијске управе Бањалука, потврђено је за Срну у бањалучкој Полицијској управи.
ПУ Бањалука - Фото: РТРС
ПУ БањалукаФото: РТРС

Из Полицијске управе Бањалука навели су да је ово лице јуче боравило у службеним просторијама поводом предузимања оперативних и истражних мјера и радњи на расвјетљавању кривичног дјела оштећење и одузимање туђе ствари које је извршено од непознатог лица у Улици Боже Николића.

- Лице И.Б. је у датом тренутку поменутог дана одбило да се подвргне полиграфском испитивању, а полицијски службеници настављају са истрагом с циљем провјере свих информација корисних за расвјетљавање кривичног дјела оштећење и одузимање туђе ствари које се врши под надзором и у координацији Окружног јавног тужилаштва Бањалука - наводи се у писаном одговору из Полицијске управе Бањалука на питање Срне да ли је Иван Бегић јуче одбио полиграфско испитивање.

Срна је јуче објавила вијест да је Иван Бегић, који је у понедјељак навече довезао аутомобил "голф 7", чији је власник Горан Станивуковић, брат посланика ПДП-а Драшка Станивуковића, одбио полиграфско испитивање.

Према сазнањима Срне, Бегић је возило паркирао испред куће у изградњи у Улици Боже Николића у Бањалуци, а непознато лице је у ноћи између понедјељка и уторка оштетило предњу шајбу и исјекло предње гуме.

Посланик ПДП-а Драшко Станивуковић рекао је данас новинарима у Народној скупштини Републике Српске да ова информација Срне није тачна и запријетио тужбом.

- Бегић је тек за данас у 11.20 часова добио позив да иде у полицију. Како је могуће да је човјек одбио полиграф, а да није ни био у полицији, није саслушан нити је дао изјаву - тврди Станивуковић, траживши да Срна демантује ту вијест.

И Иван Бегић је данас упутио допис Срни у којем тврди да није тачно да је одбио полиграфско испитивање.