latinica  ћирилица
13/02/2019 |  16:19 ⇒ 17:43 | Аутор: СРНА

Сребреница: Смијењен начелник Одјељења за финансије

Скупштина општине Сребреница данас је на иницијативу СНСД-а смијенила начелника општинског Одјељења за финансије Давора Максимовића и за вршиоца дужности начелника тог одјељења именовали Јелену Савић из СНСД-а.

Због одласка на другу дужност разријешен је директор Радио Сребренице Фарук Ђозић, а за вршиоца дужности директора именован је Русмир Халиловић.

За вршиоца дужности директора Дирекције за изградњу Сребренице која је у оснивању именован је Драган Јањић.

Предсједник сребреничког СНСД-а Радомир Павловић рекао је Срни да су ове промјене урађене на основу договора са начелником општине и у складу са изборним резултатима, те договором о расподјели функција након локалних избора.

На данашњој сједници усвојен је и извјештај о раду Скупштине општине за прошлу годину.

Донесено је више скупштинских одлука међу којима су о расписивању јавног позива за додјелу награда и признања поводом Дана општине, 11. марта, затим о разрјешењу предсједника и два члана Општинске изборне комисије, те расписивању конкурса за избор нових чланова те комисије и за именовање комисије за спровођење тог конкурса.

Након дуже расправе Скупштина је задужила начелника општине Младена Грујичића да покрене процедуру регулисања имовинско-правних односа и прибављања сагласности за давање у залог земљишта и објекта у Скеланима тамошњој фирми "МАГ-МАЛ".

Одборници су данас донијели и одлуке о дефинисању услова држања паса и других кућних љубимаца, затим о уређењу простора и градског грађевинског земљишта, те о кадровској попуни скупштинских комисија и радних тијела.

Након тога рад сједнице је прекинут и биће настављен до краја овог мјесеца, а на дневном реду је остало разматрање извјештаја о раду локалних установа и фирми чији је оснивач Скупштина општине Сребреница.