latinica  ћирилица
13/02/2019 |  21:11 ⇒ 14/02/2019 | 09:36 | Аутор: СРНА

Додик: Подршка идеји боље будућности Добоја и Српске

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је вечерас у Добоју да је тај град од стратешког политичког и комуникационог значаја за Републику Српску и да стога није упитна подршка заједничком кандидату на пријевременим изборима за градоначелника Борису Јеринићу и политичкој идеји боље будућности Добоја и Српске.
Додик у Добоју - Фото: СРНА
Додик у ДобојуФото: СРНА

- Увјерен сам да ће ови избори показати кохезију која је потребна и окупљање око идеје боље будућности и Добоја и Републике Српске - рекао је Додик током вечерашњег предизборног скупа независног кандидата за градоначелника Добоја Бориса Јеринића.

Додик је напоменуо да је, упркос томе што су странке које подржавају Јеринићеву кандидатуру до јуче биле различите политичке опције, веома значајно да се покаже синергија око идеје која се зове развијен Добој, јер овај град има потенцијале за то.

- Створени су услови да данас са сигурношћу можемо рећи да, осим великих пројеката које смо већ урадили, као што је ауто-пут Бањалука-Добој, ове године почиње изградња спортске дворане и нове болнице - истакао је Додик.

Он је рекао да од новог градоначелника очекује одговорност у раду и политичку синергију, али и напоменуо да "неће стајати годину дана иза овог избора ако не буде промјена".

Независнки кандидат за градоначелника Добоја Борис Јеринић, чији је слоган "Заједно за Добој", увјерен је у убједљиву побједу, јер грађанима нуди стабилност, политику развоја и сарадње са предсједником Републике Српске, Владом и институцијама Српске, са српским чланом Предсједништва БиХ, Савјетом министара и парламентом БиХ.

Јеринић је рекао да његову кандидатуру подржава 99 одсто локалних политичких субјеката, између осталих СНСД, ДНС, Демос, Уједињена Српска, СП, ПДП, НДП, СДП, СДА, Странка за БиХ, Савез за бољу будућност БиХ, као и друге политичке странке.

Бивши градоначелник Добоја Обрен Петровић, који је преузео мандат у парламенту БиХ, рекао је да је Јеринићевом кандидатром постигнута политичка слога у Добоју и могућност да заједно са институцијама Српске и БиХ буду реализовани бројни пројекти за развој овог града.

Петровић је велике заслуге за постизање те слоге приписао српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику.

Предсједник добојског СНСД-а Урош Гостић сматра да ће Јеринић бити градоначелник Добоја, с обзиром на подршку коју има од више политичких опција.

Пријевремени избори за градоначелника Добоја биће одржани у недјељу, 17. фебруара, јер је Обрену Петровићу престао мандат на овој функцији након што је прихватио мандат у Представничком дому парламента БиХ.

За избор градоначелника Добоја овјерена је кандидатура шест независних кандидата - Игора Јовановића, Бориса Јеринића, Слађана Старчевића, Владимира Марковића, Горана Симића, те Милована Дујаковића.

Кандидат СДС-а је Небојша Шаиновић, а кандидат политичког субјекта Спас независних листа Добој је Слободан Девић.