latinica  ћирилица
14/02/2019 |  08:03 ⇒ 08:58 | Аутор: СРНА

На превоју Морине саобраћај обустављен због сњежних сметова

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ на већини путева одвија редовно, мјестимично по влажним коловозима, док је на регионалном путу Улог-Кланци на превоју Морине, привремено обустављен саобраћај због сњежних сметова.
Снијег - Фото: РТРС
СнијегФото: РТРС

Због ниске јутарње температуре, возачима се скреће пажња на могућу поледицу, посебно у вишим планинским предјелима и преко превоја, гдје на коловозу мјестимично има и угаженог снијега, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

На дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина повећана је опасност од одрона камења и земље на коловоз, а у котлинама и дуж ријечних токова видљивост је мјестимично смањена због магле.

Због извођења радова на реконструкцији расвјете у тунелу Сијерачке стијене, доћи ће до измјене саобраћаја на магистралном путу Добро Поље-Миљевина у временском периоду од 7.30 до 17.00 часова.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на магистралном путу Бањалука-Челинац и на дионици Челинац-Котор Варош.

Због оштећења надвожњака код НИС петрол пумпе у Трну саобраћај се на магистралном путу Приједорска петља-Клашнице и преко самог надвожњака одвија једном саобраћајном траком, док теретна возила преко надвожњака не саобраћају.

Због изградње наплатне станице "Чатрња" на ауто-путу Градишка-Бањалука саобраћај се на мјесту извођења радова одвија двосмјерно.

У току су радови на изградњи и провођењу привременог система наплате путарине на ауто-путу "9. јануар", Бањалука-Добој, на петљи Маховљани, због чега је на овом локалитету измијењен режим одвијања саобраћаја.

Због извођења радова на изградњи моста преко ријеке Врбање у Челинцу, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Челинац-Котор Варош.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

Због извођења радова на изградњи пјешачке стазе, на регионалном путу Обудовац-Лончари, долазиће до измјене саобраћаја, уз постављену саобраћајну сигнализацију.

Због активираних клизишта, једном саобраћајном траком, наизмјеничним пропуштањем возила, саобраћај се одвија на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Теслић два-Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења носиве конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на локалном путу Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази 3,5 тоне.

У ФБиХ, на ширем подручју Бугојна, Кисељака, Сарајева и Горажда пада слаб снијег који се не задржава на коловозу.

У осталим крајевима ФБиХ овога јутра саобраћај се одвија по влажном или мокром коловозу.

Мјестимична поледица могућа је на засјењеним дијеловима путева у вишим предјелима, гдје на појединим дионицама има и заосталог снијега, а возачи се упозоравају и на повремено јаче ударе вјетра у југозападним крајевима.

На магистралном путу Зеница-Немила због радова у тунелу Врандук возила саобраћају наизмјенично, једном траком, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

На граничнима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Брчко-Гуња, због нестабилности моста, обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе, док је због радова у Хрватској обустављен саобраћај за све категорије возила на граничном прелазу Нови Град-Двор.