latinica  ћирилица
14/02/2019 |  08:46 ⇒ 09:38 | Аутор: Агенције

Број погинулих након стравичне несреће у Македонији повећан на 14 (ФОТО/ВИДЕО)

Македонска влада прогласила је дводневну жалост због тешке саобраћајне несреће на путу Скопље-Тетово у којој је погинуло 14 особа
Стравична несрећа у Македонији (фото:sdk.mk) -
Стравична несрећа у Македонији (фото:sdk.mk)

Несрећа се догодила у сриједу око 17 сати када је аутобус компаније "Дурмо турс" прешао преко заштитне ограде на супротну страну аутопута, а потом склизнуо са коловоза и преврнуо се у плитку јаругу близини села Ласкарци.

- Трауматична ноћ, пуна бола и туге. Наша земља је у жалости. Немам ријечи којима бих могао да утешим породице наших суграђана који су изгубили животе у овој трагичној саобраћајној несрећи - изјавио је синоћ македонски премијер Зоран Заев, пренела је агенција МИА.

У несрећи је повријеђено око 30 особа.

Стравична несрећа у Македонији (фото:novamakedonija.com)

Министар здравља Венко Филипиче је изјавио да је седам особа погинуло на лицу мјеста, док су остали преминули у болници.

Међу повријеђенима, животно је угрожено шесторо, преноси АП.

У аутобусу је било око 50 путника. Узрок несреће засад није познат, а истрага је у току.

У помоћ су притекли ватрогасци и мештани околног села да би помогли да се из аутобуса извуку преживјели, међу којима је и возач.

Телевизија Телма преноси речи једног од очевидаца да су спасиоци морали да исјеку дио аутобуса да би дошли до повријеђених.

- Много се осјетио мирис бензина и страховали смо да ће аутобус експлодирати - рекао је он.

У аутобусу су се налазили радници који су из Скопља кренули ка Гостивару, где већина њих живи, изјавио је градоначелник Гостивара Арбен Таравари.

Извор: Бета, Танјуг