latinica  ћирилица
14/02/2019 |  09:40 ⇒ 10:29 | Аутор: СРНА

Вукановић треба да исплати Петровићу 2.000 КМ због ширења неистина

Народни посланик Небојша Вукановић треба да исплати 2.000 КМ генералном директору Електропривреде Републике Српске Луки Петровићу због ширења неистина о њему на свом блогу, наводи се у пресуди Основног суда у Требињу.
Небојша Вукановић (Фото: http://dzezar.com) -
Небојша Вукановић (Фото: http://dzezar.com)

У пресуди, која је у посједу Срне, Вукановић је пресуђен да је ширио лажи у којима је неаргументовано тврдио да је Петровић у Требињу покреће такси, због чега ће на име нематеријалне штете морати да плати одштету, али и судске трошкове у висини од 1.256 КМ.

Вукановић је 14. фебруара 2018. године на свом блогу, у тексту под насловом "Мишељић и Лука оснивају свој такси", изнио тврдњу да је Петровић купио шест, а директор Хидроелектрана на Требишњици Гордан Мишељић четири возила, што је суд својом пресудом демантовао, наводећи да Вукановић за изнесене тврдње није имао доказе.

Он је у спорном тексту навео да су возила плаћена "опљачканим новцем из ХЕТ-а" и то у висини од око пола милиона КМ, што га је суд, такође, демантовао пресудом, јер Вукановић није могао да докаже своје тврдње из текста.

Вукановићу је наложено да пресуду објави на свом блогу.

Вукановић је у тренутку писања текста био савјетник предсједавајућег Представничког дома БиХ Младена Босића, а Петровић градоначелник Требиња.

Ово није први пут да Вукановића надлежне правосудне институције осуђују на новчану казну због изношења неистина на свом блогу.