latinica  ћирилица
14/02/2019 |  12:25 | Аутор: СРНА

Вишковић: Српска слободна захваљујући борцима

Премијер Републике Српске Радован Вишковић поручио је да је Српска данас слободна и стабилна захваљујући немјерљивом доприносу српских бораца, чија жртва обавезује да Република буде чувана и јачана, а њиховим породицама, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима да буде пружана подршка и помоћ.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

Вишковић је рекао да ће Влада Српске, у сарадњи са организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата, наставити да предано ради на заштити права и унапређењу положаја свих борачких категорија јер су њихова храброст и патриотизам најзаслужнији за то што данашње генерације живе у миру и слободи.

- На дан када се са поносом сјећамо почетка борбе српског народа за слободу у Првом српском устанку, данас одајемо почаст нашим херојима који су у одбрамбено-отаџбинском рату за Српску и свој народ дали оно највриједније, своје животе - истакао је Вишковић у честитки коју је упутио предсједнику Борачке организације Миломиру Савчићу, борцима и некадашњим припадницима Војске Српске поводом Дана бораца одбрамбено-отаџбинског рата и Првог српског устанка.

Вишковић је у честитки пожелио да Дан бораца обиљеже у добром здрављу и да се са најдубљим поштовањем и достојанством заједнички сјете свих оних који су положили животе за Републику Српску.

- Изражавам наду да ће године које долазе обиљежити просперитет и јединство свих грађана у Српској - наводи се у честитки коју је премијер Српске упутио у име Владе и у своје име.