latinica  ћирилица
14/02/2019 |  12:38 ⇒ 12:58 | Аутор: СРНА

МУП Српске: Станивуковић да престане са манипулацијама и лажима

Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива народног посланика Драшка Станивуковића да престане да шири дезинформације и неистине, а све са циљем нарушавања угледа овог министарства.
МУП Републике Српске - Фото: РТРС
МУП Републике СрпскеФото: РТРС

- Драшко Станивуковић је 12. фебруара на друштвеним мрежама и у јавности објавио да је разбијена шајба и пробушене гуме на његовом аутомобилу, иако је Полицијској станици Лазарево пријављено да је у улици Боже Николића у Бањалуци оштећен путнички аутомобил марке "VW Голф" власништво Горана Станивуковића из Бањалуке - саопштено је из МУП-а Српске.

У саопштењу се наглашава да је Станивуковић, такође, у више наврата изјавио у јавности да Иван Бегић није био у Полицијској станици Лазарево 12. фебруара и да није одбио полиграфисање, што није истина.

- Лице Иван Бегић је приступило у Полицијску станицу Лазарево 12. фебруара у 14.10 часова, гдје је био позван заједно са власником оштећеног возила Гораном Станивуковићем, а у сврху узимања изјаве на околности кривичног дјела оштећење туђе ствари. Лице је недуго потом напустило Полицијску станицу Лазарево, при томе одбивши полиграфско испитивање које му је понуђено од полицијског службеника, као и да да изјаву. О наведеном догађају сачињена је и службена забиљешка -појашњава се у саопштењу.

Из МУП-а наводе да је Иван Бегић и јуче у 11.30 часова био у Полицијској управи Бањалука ради узимања изјаве на околности на које био позван и дан раније.

- Том приликом је изјавио да прихвата полиграфисање, али када је довезен до Лабораторије за полиграфисање рекао је да одбија. О свему наведеном постоји и потписана изјава лица Ивана Бегића - истиче се у саопштењу.

Из МУП-а подсјећају да је Драшко Станивуковић јуче објавио снимак на друштвеним мрежама, а који се наводно односи на саслушање лица Ивана Бегића од полицијског службеника у Полицијској управи Бањалука.

- Полицијска управа Бањалука поднијеће Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против Драшка Станивуковића и Ивана Бегића за кривично дјело неовлаштено прислушкивање и тонско снимање члан 155 Кривичног законика Републике Српске. Станивуковић, такође, тврди да су на спорном снимку упућене јасне пријетње смрћу њему и његовом сараднику Ивану Бегићу, а на снимку се може само чути бахато понашање и непрофесионално понашање полицијског службеника. На снимку се не може утврдити да су изречене пријетње смрћу - додаје се у саопштењу.

Из МУП-а Српске наводе да је о цијелом случају обавијештена и Унутрашња контрола Службе за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а Републике Српске, а против полицијског службеника Полицијске управе Бањалука, чији глас се може распознати на спорном снимку биће покренут дисциплински поступак.