latinica  ћирилица
14/02/2019 |  15:47 ⇒ 18:04 | Аутор: РТРС

Рибник: Стипендије за 75 студената

У општини Рибник уговоре о стипендирању потписало је 75 студената. Ово је једна од малобројних општина у којој право на стипендију, од 100 КМ, имају сви редовни студенти без обзира на годину студија и на којем су факултету.

Иако је прва година Елоктротехничког факултета, Јелена Мачкић, као и сви студенти у Рибнику, остварила је право на стипендију.

- Тек смо почели да студирамо, а већ имамо подршку наше општине која се брине заиста да нам обезбиједи те стипендије - прича Јелена Мачкић, студент Електротехнике, а њен колега из шклских клупа, Драган Грабеж, студент Безбједоносне науке поручује:

- Наши родитељи не могу да нам обезбиједе баш све, па нам ова стипендија значи много.

Замјеник начелника општине Рибник, Небојша Караћ, каже да право на стипендије имају редовни студенти јавних и приватних факултета.

- Финансирамо и израду дипломских радова, али покушавамо да обезбиједимо да што више њих када заврше факултет врати у нашу општину да им омогућимо да одраде приправнички стаж, а онда и да гледамо да им нађемо запослење - појаснио је Караћ.

Током посљедње деценије реализовани су бројни пројекти, а циљ је кажу у овој општини, у наредном периоду реализовати пројекте у области пронаталитетне политике.