latinica  ћирилица
14/02/2019 |  20:28 ⇒ 20:31 | Аутор: СРНА

Додик: Ћурићева побједа за добробит Требиња

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је да ће побједом Мирка Ћурића за градоначелника Требиња бити настављена реализација заједничких пројеката који ће град учинити бољим за све његове становнике.
Требиње: Предизборни скуп СНСД-а - Фото: СРНА
Требиње: Предизборни скуп СНСД-аФото: СРНА

Додик, који се на централној конвенцији СНСД-а обратио путем видео-линка, истакао је да је Ћурићева побједа неопходна како би дојучерашњи градоначелник, а садашњи директор Електропривреде Републике Српске Лука Петровић, Влада Српске и остале институције наставиле да раде за добробит Требиња.

- Наши планови за Требиње су велики. Дајте подршку Мирку, а СНСД, Лука Петровић, Влада и ја учинићемо да будете поносни на избор и на наше године које ћемо оставити кроз овај мандат - навео је Додик.

Он је истакао да је Лука Петровић реализовао многе програме и пројекте који су Требињу дали један сасвим нови имиџ, који ће Ћурић наставити да гради.

- Љубав коју ви имате за ваш град је веома импозантна. Оно што можемо да научимо од вас у Требињу јесте управо та ваша љубав и вјера у ваш град, због чега је Требиње већ постало регионални центар - поручио је Додик.

Кандидат за градоначелника Мирко Ћурић рекао је да Требиње може да напредује само уз политику јединства и тимски рад који су били изражени у протеклом двогодишњем периоду.

Ћурић је подсјетио да је у протекле двије године у Требињу непрекидно и неуморно рађено, направљене су стратегије и планови, а добијена је и подршка од Бањалуке и Београда.

- Нећемо стати, идемо даље снажно и сложно! Зато вјерујем да нема дилеме да ли ће Требиње да настави путем напретка и развоја који смо почели заједно. Свакодневно радимо на реализацији започетих и покретању нових пројеката - поручио је Ћурић, истакавши бројне пројекте и социјалне програме који су до сада покренути.

Он је нагласио да је главни циљ да сви у Требињу имају посао и да овај град буде једно од најпожељнијих мјеста за живот на западном Балкану.

- Зато нам је потребна политика континуитета и јединства - нагласио је Ћурић.

Генерални секретар СНСД-а Лука Петровић рекао је да је изборна кампања СНСД-а прошла у радној и тимској атмосфери и да су истицане само ствари које је ова странка са својим коалиционим партнерима покренула од 2016. године.

Петровић је истакао да су у протекле двије године покренути значајни социјални и капитални пројекти, на које се већ сада угледају многе општине и градови у Републици Српској, али и у региону.

- Ми смо прва власт која рјешава проблеме обичног човјека, а не појединаца и групе људи. Спремни смо, сложни и вриједни, стога, нам и даље треба ваша подршка - рекао је Петровић.

Он је истакао да очекује највећу побједу СНСД-а до сада у Требињу, што ће његовом насљеднику Мирку Ћурићу омогућити да заврши све пројекте из палтформе из 2016. године.

- Народ Требиња стоји иза нас и иза будућег градоначелника Мирка Ћурића. То је наша највећа снага - поручио је Петровић.

Ћурићеву кандидатуру подржало је девет политичких партија - СП, ДНС, Уједињена Српска, ПУП Републике Српске, СРС "др Војислав Шешељ", Покрет за Требиње, НДП и ДЕМОС.

Пријевремени избори за градоначелника Требиња биће одржани у недјељу, 17. фебруара.