latinica  ћирилица
15/02/2019 |  13:31 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Говедарица: Србија свјетионик свим Србима

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица честитао је данас Дан државности предсједнику Србије Александру Вучићу, поручујући да је та земља била и остала свјетионик чије свјетло је било водиља свим Србима гдје год они живјели.
Вукота Говедарица - Фото: РТРС
Вукота ГоведарицаФото: РТРС

- У име СДС-а и у своје лично име желим да Вама и свим грађанима Србије честитам Дан државности. На данашњи дан, када славимо српску државност и уставност важно је присјетити се жртве свих наших предака на бранику отаџбине како би се одбранило право на слободу и државу - наводи се у честитки Говедарице.

У саопштењу СДС-а се наводи да је Говедарица поручио да су завјештање предака, колективно сјећање о заједничкој историји и позив Српске православне цркве на саборност и данас, као и много година раније, заједничка мисао којом се сваки Србин руководи и носи је у срцу.

- Данас су наше преокупације другачије од Карађорђевих или Милошевих, али су опет једнако важне и насушне. Идеје прогреса, народног просперитита и обнове економије данас су главни задаци који стоје пред Србијом - оцијенио је Говедарица.

Он је закључио да је снажна, економски јака, стабилна и у свијету цијењена Србија потребна читавом Балкану, израживши очекивање да ће таква и бити у годинама које долазе.