latinica  ћирилица
15/02/2019 |  13:33 ⇒ 13:34 | Аутор: РТРС

Рукометаши Борца овјеравају пласман у 1/4 финале Челенџ купа

Бањалучани у реванш мечу 1/8 финала бране предност остварену у Литванији против састава ВХЦ Швиеса (16:29). Дуел се игра у суботу у дворани "Борик" с почетком у 20 часова.
РК Борац - Фото: Глас Српске
РК БорацФото: Глас Српске

Рукометаши Борац м:тел имају прилику поновити успјех од прије 14 година када су такође били учесници 1/4 финала трећег по јачини европског такмичења.

И поред велике предности, у редовима Борца влада велики оптимизам, али и опрез, поручује тренер Мирко Микић.

- Борац ће увијек ићи на побједу. Надам се пуној дворани. Морамо због публике, али прије свега због себе бити на високом нивоу. Пред прву утакмицу одрадили смо добар скаутинг, меч се ломио на почетку, Љубишић је био наш вјетар у леђа - истакао је Мирко Микић, тренер Борца.

Прво име сусрета у Литванији био је феноменални чувар мреже Бојан Љубишић, који је сакупио 18 одбрана, од тога и три седмерца, а успио се уписати и у стријелце.

- Атмосфера је одлична, играмо пред нашом публиком. Мало се створила слика као да ће бити ревијална утакмица, што није тачно. Ово је европска утакмица, и тако ћемо приступити њој. Као да је резултат 0:0. Наравно да вјерујем у пролаз и нашу коначну побједу - поручио је јунак првог сусрета.

Дуел Борац - ВХЦ Швиеса игра се у суботу у дворани "Борик" с почетком од 20 часова.