latinica  ћирилица
15/02/2019 |  21:48 ⇒ 16/02/2019 | 12:38 | Аутор: СРНА

Званично затворен ЕЈОФ

Генерални секретар Европског олимпијског комитета Рафаел Пагнози вечерас је у Источном Сарајеву званично затворио Европски омладински олимпијски фестивал.

Током свечаности градоначелници Источног Сарајева Ненад Вуковић и Сарајева Абдулах Скака предали заставу ЕЈОФ-а градоначелнику финског града Лахтија Мику Килпелаинену, који је организатор наредног фестивала који ће бити одржан 2021. године.

Пагнози је захвалио за добру организацију ЕЈОФ-а у име Европског олимпијсог комитета и у име свих спортиста, поручивши да је протеклих пет дана урађено огроман и одличан посао.

Генерални секретар Европског олимпијског комитета истакао је да су градови Сарајево и Источно Сарајево успјели заједничком сарадњом испунити сан.

Церемонија затварања ЕЈОФ-а окончана је гашењем олимијског пламена и ватрометом, након чега је услиједио концерт групе "Милиграм".

Свечаном затварању ЕЈОФ-а, чији су домаћини били градови Источно Сарајево и Сарајево, присуствовала је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Српске Радован Вишковић, предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик, као и чланови Предсједништва Жељко Комшић и Шефик Џаферовић.

ЕЈОФ, који је отворен 10. фебруара, окупио је више од 1.500 младих спортиста из 46 европских земаља који су се такмичили у осам спортова - алпско скијање, биатлон, нордијско скијање, сноубординг, умјетничко клизање, брзо клизање, хокеј и карлинг.