latinica  ћирилица
16/02/2019 |  13:59 | Аутор: РТРС

Косовски посланик тврди: Харадинај иде из Владе

Посланик Социјалдемократске иницијативе, Миљаим Зека, говорио је о могућности реконструкције Харадинајеве владе. Рекао је да ће споразум о техничкој влади бити склопљен у наредним данима. Према Зекиним ријечима, ван владе ће остати Харадинајеве Алијанса за будућност Косова и Самоопредјељење Аљбина Куртија.
Миљаим зека (Фото архива Ким) -
Миљаим зека (Фото архива Ким)

-Овим споразумом, Шпенд Ахмети би постао премијер, али могуће је да ће бити неко из ЛДК - рекао је Зека и додао да ће дио техничке владе бити ПДК, ЛДК, ПСД и НИСМА.

-Алијанса и Самоопредјељење ће остати ван владе. Дио владе биће ПДК, ЛДК, ПСД и НИСМА. Дио владе биће и АКР и Српска листа. Ван сценарија остаће Рамуш Харадинај и Аљбин Курти - истакао је.

Зека је у емисији ДПТ на Т7 рекао да све то може бити завршено током сљедеће недјеље.

-Ово је озбиљна ствар, било је састанака и преговора са главним људима у овим странкама. Пад владе може услиједити ускоро, неће бити нових избора нити распуштања скупштине. Само ће предсједник некоме другом дати да управља владом - изјавио је Зека је додао да до тога можда неће доћи уколико дође до укидања такси.

-Вјерујем да се то неће догодити ако дође до суспензије такси. Направиће техничку владу само ако Харадинај остане чврсто при ставу о таксама - рекао је он, пренијеле су Новости.

Извор: novosti.rs