latinica  ћирилица
16/02/2019 |  15:53 ⇒ 19:36 | Аутор: Агенције

Хаос у Тирани: Обрачун полиције и демонстраната (ВИДЕО)

Антивладин протест у Тирани у организацији опозиционе Демократске партије, на самом почетку је прерастао у насиље и обрачун полиције и демонстраната.

Предсједник Албаније Иљир Мета позвао је представнике опозиције који протестују испред сједишта Владе у Тирани и припаднике полиције на уздржаност и смањење тензија.

- Свако мора бити уздржан према свакоме да би се избегли сукоби и насиље. Грађани имају право да протестују, али институције морају да се поштују - поручио је Мета, саопштено је из његовог кабинета.

Како је пренио портал АлсатМ, револтирани, како се наводи, великом бројем припадника полиције, демонстранти су их гађали, а онда су покушали да разбију кордон и уђу у зграду Владе.

На самом почетку протеста против Владе премијера Едија Раме, полиција је предузела готово драстичне мјере обезбјеђења, што је, наводи се, испровоцирало окупљене грађане.

Кордон полиције био је у функцији обезбјеђења сједишта Владе.

Иначе, почетак окупљања лидер ДП Љуљзим Баша и бивши предсједник Саљи Бериша симболично су сјели на тротоар испед зграде Владе, док су их учесници протеста окружили.

Бериша се на кратко обратио присутнима и затражио да Рама буде ухапшен.