latinica  ћирилица
17/02/2019 |  12:43 ⇒ 16:54 | Аутор: Б92

Преминуо пјевач Шабан Шаулић

Пјевач народне музике Шабан Шаулић подлегао је повредама које је задобио у тешкој саобраћајној несрећи која се догодила у Њемачкој, у недјељу ујутру.
Шабан Шаулић (Фото: story.rs) -
Шабан Шаулић (Фото: story.rs)

Удес се догодио у околини Билефелда, на путу ка Дортмунду, код дијела на ком се налази градилиште, близу мјеста Гитерслох.

Додаје се да су два возила слетјела са пута и ударила у банкине, а иницијални извјештаји су гласили да су три особе из возила Сеат Ибица повријеђене.

Даље је наведено да је сувозач из тог возила подлегао повредама у болници.

У оквиру истраге, додаје се, утврђено је да је 34-годишњи возач аутомобила типа Мазда 6, које је учествовало у несрећи, грађанин Гитерслоха и да је у моменту удеса био у алкохолисаном стању.

Аутопут између Дортмунда и Билефелда је био блокиран пет сати.

Шабан Шаулић био је музичар и продуцент. У току каријере у медијима и од публике је добио надимак "краљ народне музике"

Рођен је 6. септембра 1951. године у Шапцу. Живио је и радио у Београду. Имао је троје дјеце.

Каријера дуга пола вијека 

Први албум Шабана Шаулића је изашао 1969. године, када је имао осамнаест година. Године 1985. Раде Вучковић је написао пјесму "Гордана" коју је Шабан посветио својој супрузи.

Пјесме "Дођи да остаримо заједно" и "Два галеба бела" сматрају се једним од најбољих икад отпјеваних народних пјесама.

Осим ових пјесама, велики хитови Шабана Шаулића су били и "Увенуће нарцис бели", "Сине", "Данима те чекам", "Снежана", "Одлазиш, одлазиш", "Позн'o бих те међ' хиљаду жена" и друге.

Појавио се у филму "Сок од шљива" 1981. године.

Одржао је бројне концерте и наступе у земљи и региону, а концертом у Београдској арени 6. октобра 2018. године обиљежио је предесет година каријере.