latinica  ћирилица
17/02/2019 |  13:43 ⇒ 13:50 | Аутор: РТС

Дијало помијешао Картера и Шека за трофеј у закуцавањима

Кошаркаш Оклахоме Хамиду Дијало освојио је трофеј у такмичењу у закуцавањима на НБА Ол-стару. Дијало је у финалу био бољи од Дениса Смита Јуниора.

Упркос одличним учесницима и врсним атлетама, овогодишње такмичење у закуцавањима није оставило јак утисак на гледаоце, пошто се стиче утисак да су такмичари подбацили, поготово јер нека од планираних закуцавања нису успјели да остваре.

За закуцавање вечери изабрано је Дијалово преко легенде лиге Шакила О'Нила.

Дијало је у част "Шека" испод свог дреса носио одору Супермена (О'Нилов надимак), а у комбинацију је индиректно умијешао и Винса Картера.

Дијало је прескочио Шакила и закуцао, након чега се лактом задржао за обруч, као што је то Катер урадио на такмичењу 2000. године.

Дијалов противник у финалу Денис Смит Јуниор такође је имао асистенцију познате личности и то у два наврата.

Прво је прескочио репера Џеј Кола, који му је бацио лоб пас, да би у финалној серији Смит прескочио Двејна Вејда и зарадио највећу оцјену, што је шокирало публику, с обзиром да је Смит закуцавање извео из четвртог покушаја.

У такмичењу у закуцавањима учествовали су још Мајлс Бриџис из Шарлота и Џош Колинс из Атланте.

Бриџис у првој рунди није извео планирано закуцавање, али се у другој искупио "грендмама" закуцавањем, одајући поштовање некадашњем играчу Шарлота Лерију Џонсону, чији је дрес током извођења закуцавања носио.

Колинс се у првом закуцавању ухватио за ивицу табле прије него што је прошао на други обруч, док је у другој серији у презентацији у част браће Рајт прескочио макету авиона, додуше из доста турбуленција и удараца у ивице истог.