X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Моја Јахорина
18/02/2019 |  10:15 ⇒ 12:09 | Извор: СРНА

Добој: Јеринић 30.832 гласа, Шајиновић 3.354

Независни кандидат за градоначелника Добоја на пријевременим изборима Борис Јеринић освојио је 30.832 гласа, а кандидат СДС-а Небојша Шајиновић 3.354, подаци су Градске изборне комисије након обрађених свих 106 редовних гласачких мјеста.
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

Независни кандидат Игор Јовановић добио је 29 гласова, Слађан Старчевић 68, Владимир Марковић 80, Горан Симић 42 и Милован Дујаковић 22 гласа.

Кандидат политичког субјекта Спас независних листа Добој Слободан Девић освојио је 60 гласова.

На подручју Добоја гласало је 35.166 бирача или 56 одсто од укупно 61.723 уписана у бирачки списак, од којих је 34.487 било важећих, а 679 неважећих.

Предсједник ГИК-а Ненад Палексић рекао је да су ово непотврђени подаци у које ће бити урачунато још 59 гласова мобилног тима и непотврђених осам, а који ће бити пребројавани у Центру за пребројавање Централне изборне комисје БиХ.

Палексић је рекао да су избори били фер и законити, али да је незадовољан понашањем појединих представника политичких субјеката.

- Градска изборна комисија не прави резултате. Бирачки одбори су други орган, осим Градске изборне комисије, која спроводи изборе и који су радили на терену. Све странке, па и СДС, имале су своје посматраче на терену, своје чланове бирачких одбора и нама ниједан приговор није дошао у смислу да је неко незаконито гласао, убацио листиће и тако даље - рекао је Палексић, коментаришући оптужбе СДС-а да је изборна процедура спроведена недемократски.

Он је рекао да је ГИК примио укупно 12 приговора, од којих су неки ријешени, а неки још на разматрању.

Пријевремени избори за градоначелника Добоја одржани су јуче јер је Обрену Петровићу престао мандат на овој функцији након што је прихватио мандат у Представничком дому парламента БиХ.

У Централни бирачки списак уписано је 63.098 лица, од којих 61.723 редовних, који гласају на 106 редовних бирачких мјеста, четири бирачка мјеста за гласање на непотврђеним гласачким листићима, а формиран је и један мобилни тим.