latinica  ћирилица
18/02/2019 |  10:50 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

Јеринић убједљиво побиједио за градоначелника Добоја

Независни кандидат за градоначелника Добоја на пријевременим изборима Борис Јеринић освојио је 30.832 гласа, а кандидат СДС-а Небојша Шајиновић 3.354, подаци су Градске изборне комисије након обрађених свих 106 редовних гласачких мјеста.

Док Јеринићеве присталице славе побједу у СДС-у су огорчени због, како наводе, изборне крађе.

Градска изборна комисија оцијенила је да су пријевремени избори за градоначелника протекли успјешно, на фер и законски начин.

У изборном штабу Бориса Јеринића побједу су прогласили и прије првих резултата ГИК-а. Убједљива побједа славила се уз шампањац и ватромет.

- Ми ћемо у наредном периоду заједно радити да сваки грађанин града Добоја зна да није погријешио, да је дао глас за све нас - нагласио је Борис Јеринић, новоизабрани градоначелник Добоја.

У СДС-у огорчени.Тврде да су гласови покрадени.

- Сви подаци са терена кажу да су гласови масовно покрадени, онда овакав резултат ни не чуди - истакао је Небојша Шајиновић, кандидат СДС-а за градоначелника Добоја.

Градска изборна комисија оцијенила је изборе успјешним. Имали су, кажу 12 приговора који се углавном односе на посматраче, а који нису могли да утичу на крајњи резултат. Кривичне пријаве које најављују из СДС-а одбацују као неосноване.

- Политички представници који нису могли да попуне своје чланове у бирачким одборима нису могли очекивати да за њих изборе праве ГИК и бирачки одбори, они су требали ићи пред бираче и да они искажу своју вољу. Према томе, то су све кривичне пријаве које немају основа, чак се може десити да они кривично одговарају - рекао је Ненад Палексић, предсједник Градске изборне комисије Добој.

На биралишта је изашло 35.166 гласача или 56 одсто, што је за четири одсто мање од општих избора.

Гласање је протекло без угрожавања безбједносне ситуације, саопштили из полиције. Наводе да су евидентирали четири случаја нарушавања јавног реда и мира на гласачким мјестима.