latinica  ћирилица
18/02/2019 |  12:58 ⇒ 14:47 | Аутор: СРНА

Влада Српске са 5.000 КМ помаже пројекат "Спојимо дјецу"

Влада Републике Српске је са 5.000 КМ подржала до сада најмасовнији пројекат "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", Одбора за помоћ Србима на Космету, који ће ове године бити реализован од 16. до 23. јуна, изјавио је предсједник Одбора Милорад Арлов.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Он је рекао да ће у оквиру осмог пројекта Република Српска угостити 1.000 ученика и просвјетних радника са Косова и Метохије, као и дјеце и младих са потешкоћама у развоју из Удружења родитеља "Подржи ме" из Косовске Митровице.

- Неопходна су нам знатна средства за организацију овог пројекта и за смјештај 50 дјеце и младих са потешкоћама у развоју и њихових родитеља из Удружења `Подржи ме` које ћемо први пут угостити - нагласио је Арлов.

Он је захвалио Влади Републике Српске и премијеру Радовану Вишковићу што су препознали значај повезивања српске дјеце са Косова и Метохије и Републике Српске.

- Пројектом је обухваћено 18 локалних заједница, многе основне школе и око 900 породица из Републике Српске. Централни дочек је 16. јуна и ове године у Андрићграду, под покровитељством нашег одбора, општина Вишеград и Хан Пијесак - каже Арлов.

Он је навео да се паралелно са овим, посредством локалних заједница, институција и предузећа Српске, организује и пројекат за изградњу дневног центра "Подржи ме" у Косовској Митровици за велики број дјеце и младих са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији.

- Обезбиједили смо земљиште посредством хуманитарне акције. Овај пројекат су до сада подржали Приједор, Хан Пијесак, Градишка и Бијељина. Очекујемо да ће многи урадити исто - рекао је Арлов.

Он је подсјетио да је средства могуће уплатити на жиро рачун Одбора 5551000034196445.