latinica  ћирилица
19/02/2019 |  15:28 | Аутор: СРНА

Тешић: Моја смјена плод страха у СДС-у и ПДП-у

Предсједник Општинског одбора СП-а Котор Варош Предраг Тешић изјавио је данас Срни да је очекивао смјену са позиције вршиоца дужности директора Агенције за локални економски развој и да га та одлука которварошке Скупштине општине није изненадила јер је јавно тражио промјену скупштинске већине и улазак СНСД-а у власт да би била испоштована воља грађана изражена на републичким изборима.
Котор Варош - Фото: РТРС
Котор ВарошФото: РТРС

- Од када губе на свим изборним нивоима завладао је страх и у ПДП-у и СДС-у у Котор Варошу. Мојом смјеном покушавају да консолидују своје редове и умање утицај СП-а - рекао је Тешић и позвао предсједника СНСД-а Милорада Додика да предузме кораке да би и у Котор Варошу била успостављена већина у складу са вољом грађана и саставом републичке владајуће коалиције.

Скупштина општине Котор Варош смијенила је Тешића, а за ту одлуку су гласали одборници СДС-а, ПДП-а, СДА и један одборник из реда хрватског народа, док су одборници ДЕМОС-а били уздржани. Засједању нису присуствовали одборници СП-а, СНСД-а, ДНС-а и Уједињене Српске.

У образложењу је наведено да су разлози за доношење одлуке неусвајање извјештаја о раду и незадовољство радом директора, а умјесто Тешића на мјесто вршиоца дужности директора Агенције за локални економски развој именован је Чедо Комљеновић из СДС-а.