latinica  ћирилица
20/02/2019 |  10:41 ⇒ 13:51 | Аутор: РТРС

Шеранић: Завод "Др Мирослав Зотовић" успјешна здравствена установа

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић посјетио је данас Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Бањалуци, гдје је разговарао са директором ове здравствене установе Гораном Талићем.
Шеранић посјетио Завод "Др Мирослав Зотовић" - Фото: РТРС
Шеранић посјетио Завод "Др Мирослав Зотовић"Фото: РТРС

Шеранић се информисао о пословању Завода, плановима за будући и рад, а размијењена су мишљења и када су у питању добре паксе које примјењује Завод, као модел успјешног пословања здравствених установа.

- Разговарали смо о будућем правцу стабилизације и развоја здравственог система. Искуства Завода као успјешне здравствене установе, која развија специфичне услуге су драгоцјена. Најмера Министарства јесте да код доношења кључних одлука у здравству укључи здравствене установе, уважи њихове потребе и креира систем према демографско-епидемиолошкој слициипрвенствено усмјерен према пацијенту - нагласио је Шеранић.

Талић је истакао да је њихов рад фокусиран на то да пацијент у овој здравственој установи добије комплетну услугу на једном мјесту, од дијагностике до рехабилитације.

Он је додао да ће у наредном периоду наставити да раде на проширењу капацитета и сталном побољшању услуга пратећи савремене дијагностичке и терапијске процедуре, саопштено је из Министарства здравља и социјалне заштите.