latinica  ћирилица
21/02/2019 |  18:28 ⇒ 19:54 | Аутор: РТРС

Приједор: Локални путеви затегли односе СНСД-а и ДНС-а

У Приједору се додатно затежу односи на релацији СНСД – ДНС!

Предсједник Градског одбора СНСД-а Саша Бурсаћ истиче да је "нефункционисање" почело пола године прије парламентарних избора. Главни проблем у функционисању власти и Градске скупштине за приједорски СНСД је непостојање уговора о одржавању и асфалтирању путева који Градска управа није била, како кажу,способна да реализује.

Влада Републике Српске још прошле године Приједору је одобрила милион и по марака, за помоћ у санацији путне инфраструктуре. Тражена је, како кажу у СНСД–у, и сагласност градоначелника Приједора, Миленка Ђаковића,који је обећао подршку овом пројекту.

Поучени лошим искуствима из претходног периода, из СНСД-а су тражили да учествује у одређивању путних праваца, али амандмани предложени од њиховог одборничког клуба у Градској скупштини, иако прихваћени, никада нису реализовани, истиче Саша Бурсаћ.

- Још увијек имате села у која се практично не може доћи и ми управо због тога желимо да поједине институције и поједини дијелови града, велики број становништва не буде талац самовоље једног, два и три човјека - рекао је Бурсаћ.

У СНСД-у кажу, проблем лежи између извођача радова, односно предузећа Нискоградња Марјановић и Приједорпутева који су обећали да ће пројекат испоштовати и неће се један другом мијешати у тендер и ЛОТ–ове, што је у протеклом периоду, па све до данас, био највећи проблем.

Док новац чека, извођачи радова обарају тендере један другом, а град је практично већ двије године без озбиљне санације путева.

- Било је спорно што је ДНС лобирао за неке друге ствари, то је кап која је прелила чашу - сматра БУРСАЋ.

 Да путеви нису одржавани,кажу и мјештани насеља Горњи Гаревци. У оваквим условима 300 домаћинстава свакодневно тешко функционише.

- Сада je у овом да кажемо мало сушнијем периоду стање на путу задовољавајуће, али чим прва киша пада то се враћа на катастрофално стање - истакао је Бојан Црногорац, Горњи Гаревци Приједор.

Зашто је лоша путна инфраструктура у неким дијеловима града нисмо успјели да сазнамо. Из кабинета је саопштено да ће градоначелник Приједора Миленко Ђаковић изјаву у вези са овом проблематиоком дати сутра.

Крајње је лицемјерно тврде приједорски социјалдемократи да ситни инфарструктурни радови у јавности одјекну као вијест дана, што се у протеклом периоду и дешавало у Приједору.