latinica  ћирилица
22/02/2019 |  08:40 | Аутор: СРНА

Дачић: Помрачење свијести у Приштини

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић оцијенио је позив приштинског званичника Кадрија Весељија да се Црна Гора и Сјеверна Македонија удруже са самопроглашеним Косовом у борби против Србије, као потврду помрачења свијести у Приштини.
Ивица Дачић (Фото: Анадолија) -
Ивица Дачић (Фото: Анадолија)

- У 21. вијеку бити против слободне трговине и уводити таксе од 100 одсто, па још и правити савезе за рат против Србије, могу само поремећени умови - рекао је Дачић, наводећи да је јака и сложна Србија највећа брана свим њеним непријатељима.

Он је напоменуо да је цијели свијет против антицивилизацијских такси.

- Против антицивилизацијских такси су чак и они који су их створили, а они већ смишљају нове лудачке пројекте који прете да дестабилизују не само регион, већ и читаву Европу - рекао је Дачић за Тањуг.

Он је додао да одговор Србије мора бити у јединству, дијалогу и компромису, али да уцјене и пријетње не прихвата и чврсто одбија.

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је да је апсурдно да Весељи у фронт против Србије позива Сјеверну Македонију и Црну Гору, двије државе које су најугроженије великоалбанском политиком Кадрија Весељија, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Он је оцијенио да је хистеричан позиви Весељија за регионално уједињење против Србије и њеног предсједника "најснажнија потврда колико се Александар Вучић непоколебљиво бори за српске државне и националне интересе".

- Та борба очигледно даје резултате, и то најопаснијег међу Албанцима чини нервозним и уплашеним до те мере да најављује повратак у шуму, где је својевремено и пекао свој криминални и терористички занат - рекао је Ђурић.

Ђурић сматра да је Вучићева политика једина одговорна политика и да ће предсједник Србије наставити да се досљедно бори за стабилизацију и модернизацију државе и региона, трагајући за компромисом са косовско-метохијским Албанцима.