latinica  ћирилица
22/02/2019 |  10:01 ⇒ 10:10 | Аутор: РТРС

Милекић-Селак: Наставити добру сарадњу

Предсједник Основног суда у Бањалуци Миленко Милекић и директор Казнено поправног завода Бањалука Горан Селак одржали су састанак на коме је разговарано о досадашњој и будућој сарадњи и предстојећим заједничким активностима.
Селак-Милекић - Фото: РТРС
Селак-МилекићФото: РТРС

Оцијењено је да постоји добра сарадња, те да ће у предстојећем периоду заједно радити на иницијативи према Министарству правде за измјену Правилника о упућивању затвореника на издржавање казне затвора.

Једна од тема састанка било је и упућивање малољетника у васпитно поправни дом у Бањалуци, а најављено је да ће Основни суд путем ЦМС система радити провјере о новим кривичним процесима за затворенике који се налазе на издржавању казне.

У Основном суду у Бањалуци нису имали примједбе на услове у притворској јединици, као ни на смјештајне капацитете КПЗ Бањалука, гдје није било случајева да је лице упућено на издржавање казне, а да није било мјеста.

Руководство Казнено поправног завода Бањалука раније је посјетило Центар за социјални рад, а послије посјете Основном суду, у плану је посјета Полицијској управи Бањалука.

Ови састанци се одржавају у складу са смјерницама недавно одржаног састанка свих директора КПЗ Републике Српске са представницима Министарства правде који је одржан у Требињу и на коме је истакнута потреба за даље његовање добре сарадње са локалним и републичким институцијама.