latinica  ћирилица
22/02/2019 |  11:15 ⇒ 11:55 | Аутор: СРНА

Шамац: Ове године вијек постојања фудбалског клуба Борац

Јубилеј 100 година постојања Фудбалског клуба Борац у Шамцу ове године ће бити обиљежен низом манифестација.
Шамац - спорт - Фото: СРНА
Шамац - спортФото: СРНА

- У јуну је предвиђено одржавање турнира млађих селекција најзначајнијих клубова из БиХ, Србије и Хрватске. Имаћемо једну утакмицу ветерана Црвене Звезде и нашег Борца, презентацију Монографије "100 година Борца", свечану академију и црно-бијело вече, као и многе друге манифестације - најавио је начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић.

Милићевић, који је именован за предсједника данас конституисаног Организационог одборс за ово обиљежавање, рекао је да је у овогодишњем буџету, осим редовног гранта за овај клуб, предвиђен и одређени дио новца за реализацију ових манифестација. 

- Очекујемо подршку и Фудбалског савеза Српске и Фудбалског савеза БиХ, будући да је Борац један од ријетких клубова које може да се похвали овако дугим постојањем - истакао је Милићевић.

Унутар Организационог одбора формирано је и седам пододбора задужених за организацију и реализацију оквирног програма обиљежавања 100 година постојања Фудбалског клуба Борац.

Дугогодишњи члан, фудбалер и тренер Борца Веселин Ивковић рекао је да је Клуб, у ових 100 година, имао доста значајних фудбалера. 

- Илија Катић и Сребренко Репчић пронијели су славу Борца играјући за еминентне клубове у Србији. Обојица су били репрезентативци старе Југославије, а потом су као фудбалери провели дуго година у иностранству. Они су промотери Шамца и Борца - истакао је Ивковић.

Предсједник Фудбалског клуба Борац Благоје Симић захвалио је члановима Организационог одбора који ће својим учешћем дати допринос прослави овог јубилеја. 

- Борац је јесењи дио Друге лиге - запад Републике Српске завршио на првом мјесту. Ми смо мала општина, али Борац је систем, има више од 150 регистрованих играча, шест тимова и сви стручни штабови раде на томе да Клуб очува традицију - навео је Симић.