latinica  ћирилица
22/02/2019 |  13:04 | Аутор: sputniknews.com

Захарова: Америка шаље специјалце и војну технику ка Венецуели

САД пребацују специјалне снаге и војну технику ка Венецуели, саопштила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова на редовној конференцији за штампу.
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Екатерина Чеснокова) -
Марија Захарова (Фото: Sputnik/Екатерина Чеснокова)

- Вашингтон припрема провокцију и то по свим правилима војне науке. Приметно је пребацивање америчких специјалних снага и технике у близини територије Венецуеле - изјавила је Захарова.

Она је додала да САД и НАТО раде на опремању наоружањем опозиције у Венецуели.

- Постоје информације да САД и њихови савезници из НАТО-а раде на куповини великог контингента оружја и муниције од једне источноевропске државе ради њихове предаје опозиционим снагама у Венецуели - нагласила је портпаролка Министарства спољних послова Русије.

Захарова је додала да САД планирају да почетком марта предају опозицији оружје украјинске компаније "Антонов".

Према њеним ријечима ради се о митраљезима, минобацачима, преносним противваздушним ракетниим комплексима, муницији за лако и артиљеријско оружје.

Планови САД да под изговором испоруке хуманитарне помоћи уђу на територију Венецуеле представља опасну провокцију која може довести до сукоба, чиме ће се дати добар изговор за војну интервенцију како би се смијенио Николас Мадуро, закључила је Захарова.